7 Mart 2011 Pazartesi

Öğreti 1 - Boya Yapma

Boyaları anık olarak dışarıdan alma durumunuz da var ancak ben toz boyanıñ néce anıklandığını da gösterip işi koftan başlatacağım. Böylece daha az édere işe girişmiş olabilirsiniz. Örñeğin 40 liraya satılan boyayı 1 liraya tozunu alarak kendiniz anıklama olanağına iyesiniz.

Öncelikle toz boyayı anıklamak için girintisi çıkıntısı olmayan bir düzlem (mermer), ezmek için de ezme taşı gerekmektedir. Toz boyayı düzleme döküp yaklaşık 10 dk. eziyoruz.


Ezdiğimiz toz boyaya su ekleyip ezme taşı ile ezmeye başlıyoruz. Ezme işini elimizi 8 biçiminde çévirerek yaparsak daha kolay, daha étkili olur.


Ezme taşınıñ gitgelleri ağırlaşıp düzleme yapışmaya başladığı sıralarda ayrıca su eklemeliyiz. Görüntüdeki Sercan arkadaşımız, değme ne denli çaktırmamaya çalışsa da suyu gereğinden çok döküyor. Bu yüzden işimiz bitinceye dek bir daha su ekleme gereksinimi yaşamadık. :)


Yaklaşık 2 saat boyunca ezdiğimiz boyamız macun kıvamına ulaşıp iyice katılaşınca anık démektir. Bundan soñra yapmamız gereken boyayı saklamak. Unutmadan, içine doldurduğumuz şişeye daha soñra biraz da su ekliyoruz ki boya nemli kalıp kurumasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder