19 Mart 2011 Cumartesi

Öğreti 2 - Su Anıklama

Su anıklamada kitre öncelikli kullanılan ürün olsa da, ben deñiz kadayıfını yéğliyorum. Anıklanışı daha hızlı, kullanım süresi daha uzun oluyor.

Çalışmaya başlamak için önce elimizde bir kova olmalı, içine 5 lt. çeşme suyu koyduktan soñra 4 yémek kaşığı deñiz kadayıfından yavaş yavaş ekliyoruz. Birden eklersek topaklanma olur da erime süresini uzatırız. Erime süresini kısaltmak için ayrıca su sıcaklığı ile de oynayabiliriz; özellikle soğuk havalarsa sıcak su kullanmaya özen gösterin, yoksa eritmek uzun iş. :) Başıma geldi de oradan biliyorum; sen kalk buz gibi suya deñiz kadayıfını art arda at; soñra da topaklanmış tozu eritmeye çalış. Tañrım!

Neyse, biz bu suyu çırpıcı yardımıyla içindeki deñiz kadayıfı eriyinceye değin çırpıyoruz. Ardından üç kapak formaldehit ekleyip biraz daha çırparak işimizi bitiriyoruz.

Hemen kullanmak isterseniz, tepsiye boşaltma sırasında, anıkladığımız suyu bir süzgeçten géçirerek üzerindeki köpükten arındırmanız gerekir. Géceden anıklar da kalktığınızda kullanmak isterseniz süzmeye gerek kalmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder